LogoKunstKringLelystad

Kunstkring Lelystad, Expositie Gentechvrij

 
buttonStart
ButtonLopendeExpo
ButtonGentechvrijExpo
buttonKunstenaars
gehouden exposities
buttonVegRest
InDeMedia
buttonLinks
 
 
buttonInfoVoorExpo
 
 

 

De reizende internationale "Gentechvrije objecten en -schilderijenexpositie".

1e Expositie, Vlissingen

De expositie in Vlissingen was verspreid over maar liefst 4 lokanties:

Arsenaal Theater, waar de opening plaats vond
Kunsteanaarscafe SOIF
Bibliotheek Spui
Bioscoop Cine City

Arsenaal Theater, foto Miep Bos

Arsenaal Theater

Kunstenaarscafť Soif.foto Miep Bos

Kunstenaarscafé Soif

Bibliotheek Spui

Bioscoop Cine City

 

 De Vlissingse opening op 2 februari 2003, werd verricht door Alexander de Roo , EuroparlementariŽr voor Groen Links. Vlissingen werd symbolisch door hem "Gentechvrij" verklaard. Ondanks het noodweer (wegen afgesloten door sneeuwval) waren er toch nog relatief veel mensen gekomen.

Alexander de Roo verklaart
Vlissingen gentechvrij

Schilderij van Ineke van Leeuwen, waarmee Vlissingen Gentechvrij is verklaard,

 

Interviews vonden plaats bij Omroep Zeeland (via mobiele telefoon in de file en in de studio op 31 januari) en bij de PZC, resultaat 4 kolommen in de krant en een foto van een schilderij. Zie krantenknipsels

Muzikale bijdragen leverden: Wieteke van Dort ook als Tante Lien, Anita de Harde met begeleiding van Hans de Rijk en "Nada Naga" (Droomtijdklanken).

Er waren o.a. een Gentechvrij Forum, met medewerking van Margje Vlasveld, lerares Stedelijk gymnasium te Leiden, oud-directeur Alternatieve Konsumenten Bond, Alexander de Roo, Jan Storms, WATP en Robert Verlinden van Vomigen en er werd een modeshow van biologische kleding gehouden. De modeshow werd gepresenteerd door Paul Goveia van internetwinkel "Agni Biokleding".

Een deel van het forum

 

Arsenaal

CIne City, boodt ruimte voor de grotere kunwerken van Frans Verburg.

cafe Soif, aan beide wanden en in de aparte zaal was voldoende ruimte voor plm 15 kunstwerken

 

Bibliotheek, beschilderd Keramiek van Wieteke van Dort

 

Waarom:

Wat is dit voor een expositie? Een internationale expositie met een informatief karakter. De expositie wordt georganiseerd door Kunstkring Lelystad. In Vlissingen wordt de Kunstkring versterkt door kunstenares Karin Starmans. W aarom? Deze expositie is een idee van kunstenares Miep Bos, medewerkster Kunstkring Lelystad afd. beeldende kunst, die al sinds 1997 een serie internetsites over dit onderwerp beheert, vanwege een allergie, en wil mensen bewust maken van het feit dat zij al sinds 1996 genetisch gemanipuleerd (gentech)voedsel eten en laat zien, wat de deelnemende kunstenaars daar van denken.

Zij zetten hun gedachten hierover op hun doek of maken een object over dit onderwerp of over een milieuvriendelijk alternatief voor gentech. Het knippen en plakken van het DNA vinden zij niet verstandig. Vooral omdat soortgrenzen worden overschreden, dit komt in de natuur niet voor. Veel eminente wetenschappers waarschuwen voor de grote gevaren, die het met zich mee kan brengen. AllergieŽn en ziekten kunnen het gevolg zijn. Steeds meer dieren worden als proefkonijn gebruikt in een onzeker experiment, op verschillende gebieden van de moderne biotechnologie.

De schilderijen en objecten zijn gentechvrij, omdat zij daar niet van zijn gemaakt. Het hout, dat is gebruikt en het katoen zijn gentechvrij. (Omdat gentech katoen, het zogenaamde Bt katoen, naam "Bollgard" en gentech hout nog niet zijn toegelaten op de Europese markt vanwege een moratorium=tijdelijke stopzetting.) Het is een reizende expositie, de samenstelling van de kunstenaars varieert.

 

Wij danken de lokaties voor hun gastvijheid en de optredende artiesten en Forumleden voor hun enthousiaste medewerking.

 

Impressie van tentoongesteld werk>


 

Meer info over gentech: www.gentechvrij.nl

 

email: info@kunstkringlelystad.nl

  Kunstkring Lelystad Gentechvrij Miep Bos

Alle afbeeldingen © van de verschillende kunstenaars.