LogoKunstKringLelystad

Kunstkring Lelystad, Margarita Blomski

 
buttonStart
ButtonLopendeExpo
ButtonGentechvrijExpo
buttonKunstenaars
gehouden exposities
buttonVegRest
InDeMedia
buttonLinks
 
 
buttonInfoVoorExpo
 
 

 

EXPOSITIE

Margarita Blomski

 

ART BEYOND ART

 

1 februari 2008 t/m 27 maart 2008

 

OPENING VRIJDAG 8 februari 2008

 

Website Margarita Blomski

in Het Vegetarisch Restaurant te Lelystad

Kunst betekent voor mij: concreet vorm geven aan mijn interne en externe waarneming en daarbij gevoelde emoties. Datgene te verwoorden wat niet te verwoorden is en datgene te verbeelden wat niet te verbeelden is lijkt hierbij mijn grootste drijfveer. Mijn eerste interesse voor expressie ontstaat door poëzie en literaire dag- boeken. Observerend beschrijf ik de werkelijkheid vanuit mijn perspectief.

De liefde voor het woord en de letter brengen mij via grafische technieken bij esthetische vorming en reclame tekenen. Rusteloosheid en een niet te begrenzen creativiteit maken het voltooien van een opleiding onmogelijk.

Ik leef het expressionisme tijdens de hoogtijdagen van de kraakwereld in Amsterdam, als autonoom autodidact met de stad als decor! Als abstract expressionist flirt ik met het figuratieve en symbolisme. Ik noem het magisch (sjamanistisch) expressionisme. But do not fence me in!

Mijn inspiratie krijg ik door dromen, visioenen, woorden en de natuur. Vanuit mijn sjamanistische levenshouding beschouw en beleef ik mijn centrum en de windrichtingen, van het Medicijnwiel. De schijnbare tegenstellingen en de

illusies van de wereldse dualiteit mag ik graag verkennen. De plek die ik op het wiel bepaalt mijn tempo en keuze van materiaal.

Extra scholing ontving ik bij de vrije academie, privé lessen en workshops in Den Haag en Lelystad.

Mijn autonome kunst bestaat uit schilderijen, tekeningen en sjamanistische objecten. Daarnaast werk ik in opdracht en ontwerp ik kaarten en muurschilderingen.

 

 

Margarita Blomski, West-Peacemaker

West-peacemaker collage/doek 40 x 50 cm

 

Margarita Blomski, East Home is where I am

East home is where I am. Collage op doek.

40 x 50 cm.


 

Perspublicaties over deze expositie>

Vorige expositie van de kunstkring >

 

 

email: info@kunstkringlelystad.nl

  Kunstkring Lelystad Gentechvrij Miep Bos

Alle afbeeldingen © van de verschillende kunstenaars.